top of page

Eric Vans

Eric Vans, afgestudeerd als fotograaf, onderzoekt de relatie tussen schoonheid en een zeer persoonlijke waarheid.

De vaak donkere en melancholieke thema's van de werken van Eric Vans hebben de fascinatie gemeen van een persoonlijke sentimentele confrontatie.

Om de ingenomen posities in deze confrontatie te zuiveren, is de subtiele “pas de deux” tussen het licht en de weergave van de materialen duidelijk en zelfs verfraaid.

Het is een fotografische benadering met pure lijnen, die hij put uit zijn verleden als publiciteitsfotograaf. De fotografische actie kan structuren creëren waar ze niet echt aanwezig zijn, maar ook de realiteit deconstrueren. De actie en het proces zijn hypothesen, die hij in zijn foto's concretiseert.

Eric Vans, a trained advertising photographer, explores the relationship between beauty and a very personal truth.

The often dark and melancholy themes of Eric Vans' works have in common the fascination of a personal sentimental confrontation. In order to purify these positions in the confrontation, the subtle twostep  between the light and the rendering of the materials is obvious and even embellished. It is a photographic approach with pure lines, that he draw in his past as an advertising photographer.

The photographic action can create structures where they are not really present, but also deconstruct the reality. The action and the process are hypotheses, which he concretizes in his photographs.

bottom of page